22/11/10

Taula rodona sobre l'assetjament a les aules


El proper divendres 26 de novembre a les 20 h. en el Casal I La Safor-Vallgdina de Gandia tindrà lloc una Taula redona sobre l’assetjament a les aules. Intervindran les escriptores Joaquina Barba i Gemma Pasqual. Moderarà Andrea Ollero, psicòloga de la Mancomunitat.

Jokin tenia 14 anys quan es va tirar al buit prop de sa casa, en Hondarribia, al setembre de 2004. Patia assetjament es¬colar des de feia un any. El seu cas va ser el revulsiu que va fer a la societat prendre consciència del proble¬ma. Segons les esta¬dístiques del Govern valencià, el 80% dels maltractadors són hò¬mens, un percentatge majoritari també per a les víctimes, amb un 60% del total. Aquest mateix informe apunta a una prevalença dels casos d’agressió física sobre la psicològica en les situacions d’asset¬jament escolar. De fet, set de cada deu ex¬pedients arrepleguen aquest tipus d’agres¬sions, front al 40% que incorporen el compo¬nent psíquic. El perfil de l’agressor, segons aquest departament, és el d’un xiquet de catorze anys, mentre que el de víctima està representat per un jove, també baró, de 13 anys d’edat.

El cas de Jokin va ser un dels motius pels quals Gemma Pasqual va decidir escriure sobre aquesta problemàtica i amb la seua novel·la La mosca. Assetjament a les aules mostrar als alumnes que existia una eixida al conflicte. [Més informació]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada