11/3/10

Irene Pamblanco Esteve guanyadora del Concurs del bloc perifèric

Irene Pamblanco Esteve del curs de 3r de l'ESO grup B de l'IES Luís Garcia Berlanga de Sant Joan és la guanyadora del Concurs del bloc de Perifèric Edicions amb un text sobre la lectura de la novel·la de Gemma Pasqual, La mosca. Assetjament a les aules. El seu professor, Josep Miquel Arques i Galiana és qui ens ha enviat el text. I d'aquesta manera, a la guanyadora li farem arribar el seu regal que es tracta d'una selecció dels millors llibres perifèrics. A continuació, us deixem amb el text guanyador...

***

La mosca m’ha agradat molt. Però també m’ha costat llegir-lo, ja que si penses que això ha passat en realitat et costa més llegir-lo, que si és una novel·la inventada. Aquest llibre també t’obri la ment i et fa pensar en totes aquelles persones que ho passen malament a causa de l'assetjament escolar.
I això és el que ha intentat l'autora. Que nosaltres ens adonem del pot passar a qualsevol institut fins i tot en el nostre. Pense que aquest llibre tracta d'un tema molt important, com és que alguns alumnes es convertisquen en víctimes dels propis companys, per tan t és un tema que ens hauria d’interessar als alumnes, als professors i a les autoritats educatives.
M'ha costat llegir-lo, perquè quan veus que a Isona, la protagonista, l’assetgen des de que el seu primer dia de classe, i que anteriorment el seu millor amic, Marc, s'havia suïcidat per aqueixa et dones compte de com és de frustrant. I quan li passa alguna cosa a ella, ho sents com si et passara a tu.
Crec que Isona a pesar de la por que tinguera, deuria d’haver-li-ho dit als seus pares almenys. Perquè això no era fàcil de suportar.
Crec que tots deuríem de ser més conscients del que passa als instituts, del que passa amb nosaltres i trobar una solució. Alguna cosa que faça que aquestes persones no ho passen tan malament.

***

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada