31/3/10

La plaça salvatge llibre del mes d’abril

L’abril és un mes important per al llibre valencià: la Fira, Sant Jordi... És per això, que des de Perifèric Edicions hem volgut que El llibre del mes siga un llibre ben especial. Parlem del poemari “La plaça salvatge” de Tomas Tranströmer. T’ho vas a perdre?

30/3/10

Quin mes d'abril ens espera!

Amb l'arribada de la primavera els llibres s'alteren, les novetats van i venen, s'arreglen i es posen les seues millors gales per celebrar el seu dia gran, el 23 d'abril, Sant Jordi, una rosa i un llibre. Així, presentacions, recitals de poesia, fires, activitats amb escolars... Perifèric Edicions ha preparat un mes d’abril farcit d’activitats al voltant del llibre, t’ho vas a pedre?

29/3/10

Fins aviat!


Diem adéu al Llibre del mes de març. I conte contat, conte… no acabat! Ja que Contes d'ahir i de sempre tornaran molt prompte de la mà dels seus autors Carles Cano i Paco Gimènez que estaran signant a la pròxima Fira del Llibre de València del 26 d’abril al 2 de maig. Molt prompte tindreu més notícies...

26/3/10

Estellesià o Estellesista?

"Em sorprén que encara no fem servir en català, amb una certa normalitat, parelles de derivats de noms d'autors com els que funcionen per exemple en castellà de l'estil de cervantino i cervantista. És clar que l'assaig literari, en qualsevol de les seues formes, ens ha demana l'ús abundant d'adjectius del primer tipus, i així diem ausiasmarquià, carnerià, estellesià… o kafkià, lovekraftià o nerudià, posem per cas, amb tota “naturalitat” i eficàcia. Però per què no usem per als mateixos casos el sufix -ista, que dóna a l'adjectiu un aire de professió o d'ofici, d'afició o militància, personal, subjectiu?" Amb aquestes paraules Manel Rodríguez Castelló donava pas a la presentació del llibre de Jaume Pérez Montaner, El Mural com a fons. La poesia de Vicent Andrés Estellés, el passat dimecres 24 de març a la Casa del Llibre de València [Més informació]

25/3/10

El conte tradicional, una garantia d'èxit

"Per als més menuts podem buscar entreteniments de tot tipus, tractar d’inventar mil històries; però si de veritat volem tindre garanties d’èxit, el millor recurs és el conte tradicional. I una bona recepta de contes contra l’avorriment ens arriba ara de la mà de Carles Cano,un autor que, com sabem, és garantia d’èxit. Amb Contes d’ahir i de sempre, Perifèric Edicions ens porta el contacontes a casa." Amb aquestes paraules Marta Insa opinia sobre el llibre del mes de març al número 24 de la Revista Lletres Valencianes. [Més informació]

24/3/10

Qui és Carles Cano?

Carles Cano naix a València el 1957. És llicenciat en Filologia Catalana. Ha treballat de tallista en fusta, de cambrer, de professor de ball, de guionista de ràdio i televisió... I durant més de vint anys com a professor de Llengua i Literatura. Actualment viu del conte, dels que escriu i dels que conta És autor de literatura infantil i juvenil amb més de cinquanta llibres publicats en diverses llengües. [Més informació]

16/3/10

Presentació El Mural com a fons. La poesia de Vicent Andrés Estellès

Perifèric Edicions es complau a convidar-vos a la presentació del llibre

El Mural com a fons.
La poesia de Vicent Andrés Estellés
de Jaume Pérez Montaner

Dimecres 24 de març a les 19:30 hores a la Casa del llibre
passeig de Russafa, 11. València

A càrrec de l’escriptor Manel Rodríguez Castelló

12/3/10

Entrevista a Jesús Figuerola, editor de Perifèric Edicions i president de l'Associació d'Editors del País Valencià

Entrevista a Jesús Figuerola from AEPV on Vimeo.

Entrevista a Jesús Figuerola, president de l'Associació d'Editors del País Valencià. Compagina la docència en un institut amb la labor editorial en Perifèric. La principal organització empresarial acaba de triar-lo com president, al capdavant d'una directiva que renova -per jubilació- a històrics fundadors, com Rafael Domínguez, Rosa Serrano i Jaume Piles.

11/3/10

Irene Pamblanco Esteve guanyadora del Concurs del bloc perifèric

Irene Pamblanco Esteve del curs de 3r de l'ESO grup B de l'IES Luís Garcia Berlanga de Sant Joan és la guanyadora del Concurs del bloc de Perifèric Edicions amb un text sobre la lectura de la novel·la de Gemma Pasqual, La mosca. Assetjament a les aules. El seu professor, Josep Miquel Arques i Galiana és qui ens ha enviat el text. I d'aquesta manera, a la guanyadora li farem arribar el seu regal que es tracta d'una selecció dels millors llibres perifèrics. A continuació, us deixem amb el text guanyador...

***

La mosca m’ha agradat molt. Però també m’ha costat llegir-lo, ja que si penses que això ha passat en realitat et costa més llegir-lo, que si és una novel·la inventada. Aquest llibre també t’obri la ment i et fa pensar en totes aquelles persones que ho passen malament a causa de l'assetjament escolar.
I això és el que ha intentat l'autora. Que nosaltres ens adonem del pot passar a qualsevol institut fins i tot en el nostre. Pense que aquest llibre tracta d'un tema molt important, com és que alguns alumnes es convertisquen en víctimes dels propis companys, per tan t és un tema que ens hauria d’interessar als alumnes, als professors i a les autoritats educatives.
M'ha costat llegir-lo, perquè quan veus que a Isona, la protagonista, l’assetgen des de que el seu primer dia de classe, i que anteriorment el seu millor amic, Marc, s'havia suïcidat per aqueixa et dones compte de com és de frustrant. I quan li passa alguna cosa a ella, ho sents com si et passara a tu.
Crec que Isona a pesar de la por que tinguera, deuria d’haver-li-ho dit als seus pares almenys. Perquè això no era fàcil de suportar.
Crec que tots deuríem de ser més conscients del que passa als instituts, del que passa amb nosaltres i trobar una solució. Alguna cosa que faça que aquestes persones no ho passen tan malament.

***

10/3/10

Contra la censura de l'exposició "Fragments d'un any"

Des de l’Associació d’Editors del País Valencià volem manifestar la nostra absoluta repulsa contra la censura, per part de la Diputació de València, de l’exposició “Fragments d’un any” alhora que volem donar el nostre suport a la Unió de Periodistes Valencians i als fotògrafs agreujats, manifestant la nostra solidaritat amb el professor Romà de la Calle i el seu equip. Un acte d’aquest tipus no és justificable mai a un estat de dret i bé que ho sabem la gent del món del llibre que tantes censures i repressions hem patit en altres temps.

Associació d’Editors del País Valencià.


9/3/10

Un mes de març amb molt d'amor


Francesc Mompó i la seua novel·la Camí d'amor han estat els protagonistes en aquest inici de mes als centres docents valencianes. En concret, l'IES Districte Marítim de València i l'IES Alcalans de Montserrat han sigut testimonis directes de l'encontre literari que l'autor ha tingut amb els alumnes. [Més informació]

8/3/10

Dones perifèriques, avui és el nostre dia!


Cau de llunes
Maria-Mercé Marçal

Drap de la pols, escombra, espolsadors,plomall, raspall, fregall d’espart, camussa,sabó de tall, baieta, lleixiu, sorra,i sabó en pols, blauet, netol, galleda.

Cossi, cubell, i picamatalassos,esponja, pala de plegar escombraries,gibrell i cendra, salfumant, capçanes.

Surt el guerrer vers el camp de batalla.


Dilluns 8 de març a les 19:30 h. en la Glorieta de València. [Més informació]

5/3/10

Contes de tradició oral

Contes d’ahir i de sempre és, clarament un llibre dirigit al lector infantil. Un llibre que intenta, adaptant-la, recuperar la tradició oral i la literatura infantil del nostre poble, fent especial incidència en la potencialitat que la narració oral té des d'una perspectiva personal, grupal i social. Aquest llibre arreplega quatre d'estos relats. S'han reinterpretat i reescrit però s'ha procurat mantindre algunes de les característiques pròpies de l'oralitat. Carles Cano és un d'estos comptadors d'històries fantàstiques, històries que narra adaptant-les al seu propi estil i manera. Així, “El cigroner”, “El gegant tacot”, “La caputxeta verda” i “El xiquet de pedra” unes històries, que a més de divertir al públic infantil intenten transmetre alguna que altra enseyança profitosa. El llibre està il·lustrat per Paco Giménez. [Més informació]

2/3/10

Gerard Vergés a Tortosa

Perifèric Edicions i l’Ajuntament de Tortosa
es complauen a convidar-vos a la presentació del llibre

Alfabet per a adults
de Gerard Vergés

Dijous 4 de març a les 19:30 hores a la Biblioteca Marcel·lí Domingo
Carrer de la Mercé 6 de Tortosa

A càrrec de:
Joan Caballol i Angelats (regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa)
Xulio Ricardo Trigo (escriptor)

1/3/10

Contes d'ahir i de sempre llibre del mes de març

Acompanyant l’arribada del mes de març venen els primers raigs de sol, l’olor a pólvora i El llibre del mes. Si al febrer el protagonista va ser el primer número de la nostra col·lecció de narrativa infantil Sambòrik, ara el testimoni passa a mans del segon número, Contes d’ahir i de sempre. Un llibre que reuneix les millors històries del contacontes Carles Cano i les il·lustracions de Paco Giménez. T’ho vas a perdre..?